Pink Lemur

MASHPI LODGE, egyedülálló szálláshely Ecuadorban

MASHPI LODGE, egyedülálló szálláshely Ecuadorban

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-01.jpgA Mashpi Lodge az Ecuadori Köztársaság egyik magán erdőrezervátumában (Quito Metropolitan District) található egyedülálló szálláshely. Az erdőben rejtőzködő "búvóhely" egy festői fennsíkon található, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a környező hegyekre. Mint egy székesegyház a természetben, úgy áll a zöldellő domboldalon ez váratlan oázis, ami városi kényelemet és egzotikus kalandokat rejt magában.
mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-010.jpgA Mashpi Lodge az a hely, ahol 500 madárfajjal, hatalmas fákkal és különleges állatvilággal találkozhatnak a vendégek, ahol a vízesések és a hihetetlen növényvilág egyedülálló biodiverzitást képez. 
mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-011.jpgA  tengerszint felett 950 méter magasságban található épület a fenntartható építészet legmodernebb technikáinak felhasználásával készült. A szerkezetek nagy részét már Quitoban előszerelték. Úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen a természetes környezetbe, hatalmas üvegfalai szinte láthatatlanok legyenek. A lenyűgözően modern stílusú design és dekoráció, a meleg földszíneket, az acélt, a követ és az üveget látványosan ötvözi.


mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-018.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-06.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-05.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-015.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-024.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-020.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-016.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-07.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-03.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-012.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-019.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-08.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-02.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-022.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-023.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-021.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-04.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-017.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-09.jpg

mashpi-lodge-egyedulallo-szallashely-ecuadorban-noko-013.jpg

MASHPI LODGE, egyedülálló szálláshely Ecuadorban Tovább
Vector, az otthoni robotok jövője

Vector, az otthoni robotok jövője

vector-az-otthoni-robotok-jovoje-noko-01.pngAz Anki-t 2010-ben alapította három fiatal, akik a robotok és a mesterséges intelligencia segítségével olyan tárgyakat készítenek, melyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy szorosabb kapcsolatot építsenek ki a modern technológiával. Legújabb fejlesztésük a Vector nevű házi robot, ami a tervezők szerint a legfejlettebb otthoni robot, amit valaha készítettek.

Egy alkalmazás telepítése után az eszközzel végzett minden interakció szemkontaktus és beszélgetés alapján történik. A Vector 3D-s térképet készít környezetéről, számtalan érzékelőjével észleli és leképezi az akadályokat, felismeri az embereket és az objektumokat, megtalálja a töltőjét és a helyére navigál. A beépített mesterséges intelligenciának köszönhetően, alkalmazkodik a felhasználóhoz, annak viselkedéséhez és egyéniségéhez. vector-az-otthoni-robotok-jovoje-noko-02.gifA robot gyors reakcióit egy Qualcomm APQ8009 processzor segíti. Látását egy 120 fokos ultra nagylátószögű HD kamera biztosítja. vector-az-otthoni-robotok-jovoje-noko-03.gif

vector-az-otthoni-robotok-jovoje-noko-04.gif

vector-az-otthoni-robotok-jovoje-noko-05.gif

vector-az-otthoni-robotok-jovoje-noko-06.gif

A Vector október 12-én 249 dollárért kerül majd a piacra, de az Egyesült Államokban már korábban elérhető 199 dollárért a cég Kickstarter-kampányán keresztül.vector-az-otthoni-robotok-jovoje-noko-09.jpg

vector-az-otthoni-robotok-jovoje-noko-010.jpg

vector-az-otthoni-robotok-jovoje-noko-011.jpg

vector-az-otthoni-robotok-jovoje-noko-012.jpg

vector-az-otthoni-robotok-jovoje-noko-07.gif

vector-az-otthoni-robotok-jovoje-noko-08.gif

Forrás: designboom  és Anki 

Vector, az otthoni robotok jövője Tovább
Nolla Cabin, minimalista faház a környezettudatos életvitelhez

Nolla Cabin, minimalista faház a környezettudatos életvitelhez

nolla-cabin-minimalista-fahaz-kornyezettudatos-eletvitelhez-noko-01.jpgA finn Neste, mely megújuló energiaforrásokkal foglalkozó cég, létrehozta a Nolla kabint, ami egy zéró-kibocsátású ház prototípusa, és ami szinte bárhová telepíthető. A kabint Robin Falck finn építész tervezte a Vallisaari-szigetre.nolla-cabin-minimalista-fahaz-kornyezettudatos-eletvitelhez-noko-02.jpgAz apró épületet egyszerű életstílushoz alakították fenntartható anyagokból, ezzel minimálisra csökkentve a károsanyag-kibocsátást. A kabin egy kompakt és teljesen mobil 10 m2-es lak, amibe csak a legszükségesebb bútorokat helyezték el. Szerkezetét csavarokkal rögzítették, így könnyen szét- és összeszerelhető, akár csak egy kirakós játék. Lábazata állítható, hogy különböző terepen is felállítható legyen. Lényegében nincsenek speciális részei a szerkezetnek, így bárki egyszerűen felépítheti. nolla-cabin-minimalista-fahaz-kornyezettudatos-eletvitelhez-noko-03.jpgEnergiaellátása teljesen megújuló; a villamos energiát napelemek generálják, míg a főzéshez és fűtéshez egy Wallas kályhát építettek be, ami Neste MY Renewable Diesel-el működik.nolla-cabin-minimalista-fahaz-kornyezettudatos-eletvitelhez-noko-04.jpg

nolla-cabin-minimalista-fahaz-kornyezettudatos-eletvitelhez-noko-05.jpg

nolla-cabin-minimalista-fahaz-kornyezettudatos-eletvitelhez-noko-06.jpg

nolla-cabin-minimalista-fahaz-kornyezettudatos-eletvitelhez-noko-07.jpg

nolla-cabin-minimalista-fahaz-kornyezettudatos-eletvitelhez-noko-08.jpg

nolla-cabin-minimalista-fahaz-kornyezettudatos-eletvitelhez-noko-09.jpg

Forrás: NESTE

Nolla Cabin, minimalista faház a környezettudatos életvitelhez Tovább
Alphapot - ételmaradékból moduláris virágcserép

Alphapot - ételmaradékból moduláris virágcserép

alphapot-etelmaradekbol-modularis-viragcserep-noko-01.jpgA világ népessége által évente megtermelt és előállított étel egyharmada – a FAO szerint ez körülbelül 1.3 milliárd tonnát jelent – az enyészeté lesz, ami nagyban hozzájárul a globális felmelegedéshez, hiszen a rothadó étel által kibocsátott gázok fokozzák az üvegházhatást. A tajvani BIONICRAFT biolaboratórium és design stúdió biológusokból, botanikusokból, tájépítészekből és építészekből álló csapata olyan termékekkel állt elő, melyek a nem hasznosított ételmaradékokból készültek.alphapot-etelmaradekbol-modularis-viragcserep-noko-02.jpg

f338344dd034cfa43c11dce2b791faa3_original.gifÍgy született meg az Alhapot, mely egy 100%-ban lebomló virágcserép. Az öko-barát cserép nemcsak képes teljesen átvenni a műanyagból készült társai funkcióját, de emellett igazán mutatós kiegészítője lehet lakásunknak és a kertünknek.884e08404381a5ef930d8bb0b145acd2_original.gifAz Alphapot nagyobbik részébe kell kedvenc virágunkat vagy fűszernövényünket ültetni, a szélső kis tartályt pedig vízzel kell feltölteni. Az öntözéssel nem is kell a továbbiakban bajlódni, hiszen a víztartályba helyezett madzag segítségével a növényünk annyi vizet vesz magához, amennyire szüksége van. Az Alphapot kialakításának köszönhetően a virágcserepek egymásba pattinthatóak, így bármilyen formában elhelyezhetjük őket. Ha ki szeretnénk szabadföldbe ültetni a növényt, akkor a cseréppel együtt megtehetjük, hiszen idővel teljesen lebomlik a földben és közben még tápanyaggal is ellátja virágunkat.45c5eb894fd7d6604c4b38a22c5794b0_original.gifa4a1d8e2bb084e459bb065f8494efe78_original.gifA BIONICRAFT pár napja indította el Kickstarter kampányát, ahol jelenleg három színben (bézs, zöld, sárga) szerezheted meg elsőként ezeket az igazán jövőbe mutató virágcserepeket.

 alphapot-etelmaradekbol-modularis-viragcserep-noko-05.jpg

alphapot-etelmaradekbol-modularis-viragcserep-noko-06.jpg

 

Alphapot - ételmaradékból moduláris virágcserép Tovább
Boxchool, moduláris konténeriskola koncepció

Boxchool, moduláris konténeriskola koncepció

boxchool-modularis-konteneriskola-koncepcio-noko-01.jpgA Boxchool egy moduláris konténeriskola koncepció, amit fejlődő országok számára tervezett a dél-koreai ID + IM Design Laboratory. Az építmény egy egysége két darab újrahasznosított, szabványos konténer, amiket további moduláris részekkel szereltek fel, úgy mint a külső keretek, panelek, csatornák, csövek, tartályok, ablakok és bútorok. A külső keret, amihez a kiegészítő elemek és további konténerek csatlakoztathatóak, a helyszínen szerelhető össze. A szekcionált falpanelek is ehhez a kerethez rögzíthetőek. A Boxchool egyetlen modulja 24 gyerek számára biztosíthat egy kényelmes, teljesen felszerelt osztálytermet.
boxchool-modularis-konteneriskola-koncepcio-noko-02.jpgA költséghatékony moduláris kialakítás mellett a Boxchool több fenntartható megoldást is magába foglal. A tetőn elhelyezett tizennégy napelem panel képes elegendő energiát termelni az informatikai oktatás, a világítás és más kiegészítő elemek számára. Az esővízgyűjtő-szűrő berendezések tiszta vizet biztosítanak a tanulóknak, a jól kitalált szellőzőrendszer pedig megfelelő belső klímát nyújt. Összességében a Boxchool fenntartható oktatási környezetet kínálhat a gyermekek számára.

boxchool-modularis-konteneriskola-koncepcio-noko-06.jpg

boxchool-modularis-konteneriskola-koncepcio-noko-03.jpg

boxchool-modularis-konteneriskola-koncepcio-noko-04.jpg

boxchool-modularis-konteneriskola-koncepcio-noko-05.jpg

Forrás: yankodesign

Boxchool, moduláris konténeriskola koncepció Tovább
Étkészlet, ami felszabadítja az endorfinokat

Étkészlet, ami felszabadítja az endorfinokat

etkeszlet-ami-felszabaditja-az-endorfinokat-noko-09.jpgRoxanne Brennen olyan étkészletet alkotott, amely használata közben hasonló agyi aktivitást vált ki, mint a szexuális előjátékok. A Dining Toys kollekciója szabálytalan alakú tányérok, edények, tálak és poharak sorozata, amiket a 2017-es hollandiai design héten mutatott be. 
etkeszlet-ami-felszabaditja-az-endorfinokat-noko-01.jpgMindegyik darab arra szolgál, hogy fokozza az étkezés örömét az endorfinok felszabadításával, hasonlóan mint a szexuális előjátékok.  

"Mindez arról szól, hogy az örömközpont aktiválódik és az endorfin felszabadul." 

A tárgyakat kézzel formázta fehér kőcserépből, amelynek textúrája és megjelenése hasonló a porcelánéhoz. Brennen szerint a folyamat lehetővé tette számára, hogy részleteiben átgondolja az egyes darabok súlyát és törékenységét.
etkeszlet-ami-felszabaditja-az-endorfinokat-noko-02.jpg"Az etikettünk korlátozza az agyat, mert folyamatosan ellenőrizzük mozdulatainkat, a táplálkozás viszont ösztönös, de a jelenlegi módja minimalizálja az érzékelést."

 etkeszlet-ami-felszabaditja-az-endorfinokat-noko-03.jpg

etkeszlet-ami-felszabaditja-az-endorfinokat-noko-04.jpg

etkeszlet-ami-felszabaditja-az-endorfinokat-noko-05.jpg

etkeszlet-ami-felszabaditja-az-endorfinokat-noko-06.jpg

etkeszlet-ami-felszabaditja-az-endorfinokat-noko-07.jpg

etkeszlet-ami-felszabaditja-az-endorfinokat-noko-08.jpg

Étkészlet, ami felszabadítja az endorfinokat Tovább
Furrion Elysium RV, guruló luxus

Furrion Elysium RV, guruló luxus

furrion-elysium-rv-gurulo-luxus-noko-01.jpgA Furrion design egy globális tanácsadó és fejlesztő/gyártó vállalat, melynek tevékenysége számos iparágra terjed ki, beleértve az építészeti látványtervezést, a belsőépítészeti tervezést és az ipari formatervezést. Szinte minden kreatív területen tapasztalt mérnökökkel rendelkeznek, akik dolgoztak már az autóiparban, a speciális járműiparban, a jacht és  repülőgépgyártásban. Legújabb lakóautó koncepciójuk az ELYSIUM, ami ötvözi az intelligens technológiákat a luxussal, kényelemmel és a biztonsággal. furrion-elysium-rv-gurulo-luxus-noko-04.jpgAz RV koncepció belső terét három 75 " 4K TV-vel, 15" érintőképernyős infotainment rendszer RV navigációval, megfigyelő kamerákkal, kandallóval és egy teljesen felszerelt, modern konyhával látták el. Az ELYSIUM az előremutató technológiákat is magába foglalja, beleértve az intelligens WC-t, az intelligens zuhanyzót és a legmodernebb jármű automatizálást. A felső fedélzet is tökéletes szórakozást nyújthat egy társalgóval, pezsgőfürdővel és egy Robinson R22 helikopterrel. furrion-elysium-rv-gurulo-luxus-noko-02.jpg

furrion-elysium-rv-gurulo-luxus-noko-03.jpg

furrion-elysium-rv-gurulo-luxus-noko-05.jpg

furrion-elysium-rv-gurulo-luxus-noko-06.jpg

furrion-elysium-rv-gurulo-luxus-noko-09.jpg

furrion-elysium-rv-gurulo-luxus-noko-07.jpg

furrion-elysium-rv-gurulo-luxus-noko-08.jpg

Forrás: furrion

Furrion Elysium RV, guruló luxus Tovább
Aranyhíd Vietnam hegyei között

Aranyhíd Vietnam hegyei között

ba-na-hills-da-nang-noko-01.jpgDa Nang Vietnam harmadik legnagyobb városa és a legkedveltebb turistacélpontja. Csodálatos tengerpartja mellett egyre népszerűbb a hegyvidéki üdülőkomplexuma is, a Bà Nà Hills. Itt adták át pár hete a terület új látványosságát egy gyönyörű hidat, ami olyan hatást kelt, mintha két óriási kéz egy arany szalagot tartana a hegyoldal felett. A szerkezet ennek a látványnak köszönhetően kapta az Aranyhíd elnevezést. 
ba-na-hills-da-nang-noko-010.jpgA 8 méter széles és 150 méter hosszú híd 1400 méter magasan fekszik a tengerszint felett. Legérdekesebb pontja a két hatalmas kéz, amik látszólag felemelik az építményt az égig. Ritka megoldás még a híd két oldalán megjelenő virágzó sáv is, ami színes keretet ad a szerkezetnek. A megvalósult projekt egy 2 milliárd dolláros beruházásnak a része, melynek célja Vietnam turisztikai fejlesztése.

ba-na-hills-da-nang-noko-012.jpg

ba-na-hills-da-nang-noko-09.jpg

ba-na-hills-da-nang-noko-011.jpg

ba-na-hills-da-nang-noko-06.jpg

ba-na-hills-da-nang-noko-08.jpg

ba-na-hills-da-nang-noko-03.jpg

ba-na-hills-da-nang-noko-04.jpg

ba-na-hills-da-nang-noko-05.jpg

ba-na-hills-da-nang-noko-07.jpg

Forrás: designboom

Aranyhíd Vietnam hegyei között Tovább
Rezvani Tank, katonai stílusú külvárosi SUV

Rezvani Tank, katonai stílusú külvárosi SUV

rezvani-tank-noko-01.jpgA Rezvani Tank, egy katonai stílusú külvárosi SUV, amit B7-es szintű páncélzattal, termikus érzékelőkkel, kevlárba csomagolt üzemanyagtartállyal és akkumulátorral szereltek fel. Az alap típus 6,4 literes, 500 lóerős V8-as motorral kapható, de választható ennél erősebb is, ami 6.2 literes, 707 lóerős V8-as. De a 300 000 dolláros alapárban minden luxus és katonai kiegészítő benne van, ami a kategóriájában elvárható. 

rezvani-tank-noko-02.jpg

rezvani-tank-noko-03.jpg

rezvani-tank-noko-04.jpg

rezvani-tank-noko-05.jpg

rezvani-tank-noko-06.jpg

rezvani-tank-noko-07.jpg

rezvani-tank-noko-08.jpg

rezvani-tank-noko-09.jpg

rezvani-tank-noko-010.jpg

rezvani-tank-noko-011.jpg

Forrás: rezvanimotors

Rezvani Tank, katonai stílusú külvárosi SUV Tovább
TMC Dumont, különleges motorkerékpár koncepció

TMC Dumont, különleges motorkerékpár koncepció

motorcycle-with-airplane-engine-noko-02.jpgA TMC Dumont egy különleges motorkerékpár koncepció, amelyet Tarso Marques építtetett és tervezett. A járművet egy 1960-as repülőgépből kiszerelt, 300 lóerős Rolls-Royce Continental V6 motorral és különleges, 36 colos kerekekkel szerelték fel. Bár nem látom, hogy a fordulást miként oldják meg vele és elég veszélyesnek tűnik pár megoldás is, de egy ilyen látványos koncepciónál ezek talán nem is fontosak. 

motorcycle-with-airplane-engine-noko-01.jpg
motorcycle-with-airplane-engine-noko-03.jpg

 motorcycle-with-airplane-engine-noko-04.jpg

motorcycle-with-airplane-engine-noko-05.jpg

motorcycle-with-airplane-engine-noko-06.jpg

motorcycle-with-airplane-engine-noko-07.jpg

motorcycle-with-airplane-engine-noko-08.jpg

motorcycle-with-airplane-engine-noko-09.jpg

motorcycle-with-airplane-engine-noko-010.jpg

motorcycle-with-airplane-engine-noko-011.jpg

Forrás: beautifullife.info

TMC Dumont, különleges motorkerékpár koncepció Tovább
Airship 002, airbnb a Skót-felföldön

Airship 002, airbnb a Skót-felföldön

airship-002-airbnb-noko-011.jpgA Skót-felföld egyedülálló vidék, ami azonnal elrabolja az odalátogatók szívét, a vad és változatos környezettel, hegyekkel, erdőkkel, kristálytiszta patakokkal és most már egy apró, tengeralattjáróra emlékeztető házzal is. Az Airship 002 elnevezésű különleges épületet a Roderick James Architects tervezte a skót-felföldi Drimninbe. airship-002-airbnb-noko-01.jpgA lakóház hőszigetelt alumínium panelekből épült fel, amit több helyen nyersen hagytak, hogy a beáramló fény még jobban betöltse a teret. Az épület nyugati oldalán kapott helyet a nappali, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Ardnamurchan-félszigetre. Középen a konyha-étkező található, ami kicsit olyan lett, mintha egy ipari étkezde és egy hajó konyhájának a keresztezéséből született volna. A keleti oldalon pedig egy viszonylag nagy háló-dolgozó részt alakítottak ki, ahonnan szintén hatalmas üvegfelületen keresztül tárul elénk a szomszédos Mull-sziget. airship-002-airbnb-noko-02.jpg

airship-002-airbnb-noko-03.jpg

airship-002-airbnb-noko-04.jpg

airship-002-airbnb-noko-05.jpg

airship-002-airbnb-noko-06.jpg

airship-002-airbnb-noko-07.jpg

airship-002-airbnb-noko-08.jpg

airship-002-airbnb-noko-09.jpg

airship-002-airbnb-noko-010.jpg

airship-002-airbnb-noko-012.jpg

Forrás: beautifullife.info

Airship 002, airbnb a Skót-felföldön Tovább
Shipwreck Lodge, különleges szálláshely Namíbiában

Shipwreck Lodge, különleges szálláshely Namíbiában

shipwreck-lodge-noko-01.jpgA Natural Selection egy olyan új cég, amely Afrika déli országaiban szervez szafarikat és expedíciókat. Alapítói tapasztalt fotósok, természetjárók és túravezetők, akik a természetvédelmet a küldetésüknek tekintik. Rengeteg programjuk és táboruk közül talán a namíbiai Shipwreck Lodge  a legérdekesebb, ami a hírhedt Csontváz-parton létrehozott  szálláshely.shipwreck-lodge-noko-02.jpgA 10 szobát magába foglaló épületegyüttes alakját és anyaghasználatát a környéken található hatalmas állatok csontvázai és rég elfeledett hajók roncsai ihlették. A szálloda a Skeleton Coast Nemzeti Parkban található, ami végtelen homokdűnéiről, állatvilágáról és a már említett hajóroncsairól ismert. shipwreck-lodge-noko-03.jpg

shipwreck-lodge-noko-04.jpg

shipwreck-lodge-noko-05.jpg

shipwreck-lodge-noko-06.jpg

shipwreck-lodge-noko-07.jpg

shipwreck-lodge-noko-08.jpg

shipwreck-lodge-noko-09.jpg

shipwreck-lodge-noko-010.jpg

shipwreck-lodge-noko-012.jpg

shipwreck-lodge-noko-014.jpg

shipwreck-lodge-noko-015.jpg

shipwreck-lodge-noko-016.jpg

shipwreck-lodge-noko-011.jpg

Forrás: Natural Selection

Shipwreck Lodge, különleges szálláshely Namíbiában Tovább
Raptor Lamp 2.0.

Raptor Lamp 2.0.

raptor-lamp-noko-05.jpgA gyerekek rajonganak a dinoszauruszos könyvekért, játékokért és mesékért. Ám vannak olyanok, akik ezt a rajongást nem növik ki. Nekik lehet  tökéletes lakáskiegészítő a Raptor Lamp 2.0. A Velociraptorra emlékeztető LED lámpa alumíniumból és kemény, ABS műanyagból készül. Végtagjai állíthatóak, a fényforrás szabályozható, szilikon karmai pedig telefontartóként működnek. 

indiegogo kampányuk

 raptor-lamp-noko-01.jpg

raptor-lamp-noko-08.jpg

raptor-lamp-noko-07.jpg

raptor-lamp-noko-012.jpg

raptor-lamp-noko-011.jpg

raptor-lamp-noko-010.jpg

raptor-lamp-noko-02.jpg

raptor-lamp-noko-09.jpg

raptor-lamp-noko-04.jpg

raptor-lamp-noko-03.jpg

raptor-lamp-noko-013.jpg

raptor-lamp-noko-06.jpg

Raptor Lamp 2.0. Tovább
Modern kakukkos órák

Modern kakukkos órák

nendo-cuckoo-clocks-noko-01.jpgAz első kakukkos órát Franz Anton Ketterer (1676-1749), német órásmester készítette fekete-erdei műhelyében. Azóta számos stílusú, alakú és színű órát gyártottak. Habár napjainkban nem olyan népszerű, néha feltűnik egy-egy tervező, aki újrafogalmazza ezt a klasszikus szerkezetet. nendo-cuckoo-clocks-noko-02.jpgA japán Lemnos, különleges órákra specializálódott cég felkérésére, a Nendo stúdió is megpróbálkozott azzal, hogy elkészítse ennek a hagyományos tárgynak a modern adaptációját. Három modellt alkottak, mindegyiket a rájuk jellemző minimalizmussal. nendo-cuckoo-clocks-noko-03.jpg(Oki Sato 1977-ben született Torontóban, Kanadában. Építészetet tanult Tokióban. 2002-ben végzett mesterszakon és ugyanebben az évben létrehozta a Nendo stúdiót Tokióban.)nendo-cuckoo-clocks-noko-04.jpg

nendo-cuckoo-clocks-noko-05.jpg

nendo-cuckoo-clocks-noko-06.jpg

nendo-cuckoo-clocks-noko-07.jpg

nendo-cuckoo-clocks-noko-08.jpg

nendo-cuckoo-clocks-noko-09.jpg

nendo-cuckoo-clocks-noko-010.jpg

nendo-cuckoo-clocks-noko-011.jpg

Modern kakukkos órák Tovább
Lebegő csónakházak

Lebegő csónakházak

boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-01.jpgA kínai Fuchun-folyó egy hegyekkel körülölelt kis tóba áramlik, ami csodálatos természeti környezetet hoz létre. A part mentén elterülő 30 hektáros üdülőterületen 5 új "csónakházat" építettek, melyek megjelenését a régióra jellemző halászhajók formája alapján alakítottak ki. A szálláshelyként üzemelő hajószobák területének kétharmada kecsesen lebeg a tó felett, amikből a nagy üvegfelületeknek köszönhetően csodálatos panoráma nyílik a tóra és a környező tájra. boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-02.jpgA főtartókat a tó fenekén rögzített acélrudak támasztják alá. Az íves fa tartószerkezetet előregyártott elemekből építették a helyszínen, így minimalizálták az építési hulladékot, port és a vízhasználatot. Ez az építési módszer tiszta, egyszerű és hatékony, ráadásul a legjobb módja annak, hogy a kivitelezés során a legkisebb kárt okozzuk a környezetben. boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-03.jpg

boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-04.jpg

boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-05.jpg

boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-06.jpg

boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-07.jpg

boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-09.jpg

boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-010.jpg

boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-011.jpg

boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-012.jpg

boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-013.jpg

boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-014.jpg

boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-015.jpg

boat-rooms-on-the-fuchun-river-noko-016.jpg

Forrás: archdaily

Lebegő csónakházak Tovább
Holdkomp a Columbia-folyó partján

Holdkomp a Columbia-folyó partján

lunar-lander-tiny-home-noko-01.jpgKurt Hughes hajótervező a Columbia-folyó partjára építette meg legújabb szerkezetét, ami azonban most nem egy vízi jármű lett, hanem egy apró, de annál különlegesebb lakóegység. Nem nehéz kitalálni, hogy a tervező honnan merített ihletet, hiszen a "ház" megjelenése az Apollo-11 ikonikus holdkompját másolja. lunar-lander-tiny-home-noko-02.jpgA földtől kissé elemelt, 23 négyzetméteres, nyitott alaprajzú épületet három acéloszlop tartja. Belseje jól felszerelt, két ember számára kényelmes nagyságú és elrendezésű. A középen elhelyezett, süllyesztett hálótér egy létrával érhető el, ahol a kétszemélyes ágy található. Az építmény tetején a geodéziai kupolákhoz hasonló bevilágító szerkezet kapott helyet, aminek köszönhetően rengeteg fény áramlik a belső térbe. Az étkező kissé kinyúlik a "holdkomp" tömegéből, ahol a viszonylag nagy körablaknak köszönhetően nem csak az étkezésre, de a környező vadvilág megfigyelésére is lehetőség van. lunar-lander-tiny-home-noko-03.jpg

lunar-lander-tiny-home-noko-04.jpg

lunar-lander-tiny-home-noko-05.jpg

lunar-lander-tiny-home-noko-06.jpg

lunar-lander-tiny-home-noko-07.jpg

lunar-lander-tiny-home-noko-08.jpg

lunar-lander-tiny-home-noko-09.jpg

lunar-lander-tiny-home-noko-011.jpg

lunar-lander-tiny-home-noko-012.jpg

lunar-lander-tiny-home-noko-013.jpg

Forrás: designboom

Holdkomp a Columbia-folyó partján Tovább
Living Vehicle, stílusos mobil otthon

Living Vehicle, stílusos mobil otthon

 living-vehicle-noko-015.jpgA Living Vehicle egy igazán stílusos, remekül felszerelt mobil otthon. A belső tér egy kis konyhát, nappalit, hálószobát és fürdőt foglal magába. A szerkezetét erős, de könnyű alumíniumból építették, amit a külső burkolathoz is használtak, mely nagyszerű megjelenést kölcsönöz a lakókocsinak. A Living Vehicle 6 fő befogadására alkalmas, hőszigetelt ablakai és szerkezete pedig lehetővé teszi, hogy bármelyik évszakban használható legyen.  living-vehicle-noko-010.jpg

living-vehicle-noko-01.jpg

living-vehicle-noko-05.jpg

living-vehicle-noko-06.jpg

living-vehicle-noko-02.jpg

living-vehicle-noko-07.jpg

living-vehicle-noko-08.jpg

living-vehicle-noko-09.jpg

living-vehicle-noko-013.jpg

living-vehicle-noko-014.jpg

living-vehicle-noko-011.jpg

living-vehicle-noko-012.jpg

Living Vehicle, stílusos mobil otthon Tovább
Plús Hús, testreszabható apró otthon

Plús Hús, testreszabható apró otthon

plus-hus-noko-01.jpgA Plús Hús a Minarc építésziroda által kifejlesztett lakóegység. Az egyszerű, hatékony, több célra tervezett szerkezet bárkinek lehetővé teszi, hogy egy megfizethető, környezetvédelmi szempontból kiváló lakóhely tulajdonosa legyen, ami minimalizálja az elvesztegetett energiát és a környezeti hatásokat.plus-hus-noko-02.jpgA struktúrák olyan különálló egységek, amelyek teljesen testreszabhatóak, ami szinte bármilyen funkcióra alkalmassá teszi azokat. A szerkezet mnmMOD panelekből épül fel, mely elemek EPS szigetelésből és 30%-ban újrahasznosított acélból készülnek anélkül, hogy a gyártási folyamat során hulladék keletkezne.plus-hus-noko-04.jpgMinden Plús Hús elem Los Angeles belvárosában készül, majd a szállítás után könnyedén összeszerelhető a helyszínen. Az egységek 37 000 dollártól indulnak, mely nem tartalmazza a helyszíni munkát, a szállítást és a telepítést. 

Plús Hús _1080 from Lark Ruesch on Vimeo.

plus-hus-noko-07.jpg

plus-hus-noko-05.jpg

plus-hus-noko-013.jpg

plus-hus-noko-08.jpg

plus-hus-noko-012.jpg

plus-hus-noko-03.jpg

Plús Hús, testreszabható apró otthon Tovább
Egy póló, ami megtisztítja a levegőt a szennyeződésektől

Egy póló, ami megtisztítja a levegőt a szennyeződésektől

77837b3e3ae390899a67a8853d6cf462_original.png A légszennyezés napjaink egyik legnagyobb problémája, ami számos egészségügyi problémát és halálos szövődményeket is okozhat. Szinte mindenütt szennyezett levegőt lélegezzünk be: az utcán, az autónkban, az otthonunkban, az irodában és az iskolában. Számos megoldási javaslat és fejlesztés született a probléma kezelésére. Most az olasz Kloters ruhamárka állt elő egy nem mindennapi ötlettel, a RepAir pólóval, ami a világ első olyan ruhadarabja, mely képes megtisztítani a levegőt a szennyeződésektől. 
3089b770a6055211f5d6e3833d21727d_original.pngA pólón található antibakteriális és lélegző zseb magában foglalja a Breath® szabadalmaztatott anyagot, amely a NOx, SOx, VOC, PAH, benzol és más szennyező anyagok és rossz szagok elválasztására, abszorbeálására és megtartására is képes. A levegő a zseben keresztül áramlik a betétbe, ami a szennyeződéseket és a rossz szagokat befogja. A Breath® három rétegből áll, melyek közül a két külső antibakteriális közötti mag ejti csapdába a szennyező anyagokat. A szövet elnyeli a VOC 97% -át, az SO2 92% -át és a NOx 87% -át.

7cce20ee992683f0bb531176ec8af055_original.jpg

2efdd2439a4a3974dda064414a73d556_original.jpg

7602b1607a93a45f9a33ee37dc13932e_original.png

409423679b1f17220a55739c2b553915_original.jpg

f5db60ce67c7da18ee605c1e30b3fe97_original.jpg

5386a9d2e04f2a51b734b89c8120ed40_original.png

 Kickstarter kampányuk

Egy póló, ami megtisztítja a levegőt a szennyeződésektől Tovább